Условия

Условия

 

Общи условия за наем на автомобили

 

Изисквания за управление на автомобила

Наемателят трябва да притежава валидна шофьорска книжка най-малко от 2 години.
Минимална възраст за наемане на автомобил е 25 години.
Минималният наемен период е 24 часа.
При закъснение от 60 мин. или повече, без предупреждение , наемателят заплаща цял наемен ден.

 

Начин на плащане – Заплащането се извършва при наемането на автомобила. „Империал тур“ приема плащане в брой и с кредитна карта VISA/ MASTER CARD. При плащане с кредитна карта се начисляват 5 % комисионна. Депозит: При получаване на автомобила всеки клиент трябва да заплати депозит от 100 до 300 Евро в брой.

 

Гориво – Разходите за гориво по време на наема са за сметка на наемателя и не са включени в наемната цена. Горивото в резервоара на автомобила трябва да се върне в същото състояние, в което е получено. Липсващото гориво се заплаща по 1,5 Евро на литър.
вътрешния интериор на автомобила. При умишлена или небрежна повреда на тези части, наемателят заплаща 100% тяхната стойност. При липса на протокол от пътна полиция в случай на кражба или пътнотранспортно произшествие застраховката е невалидна.

 

Такса доставка/ прибиране – В работно време (от 8.30 до 19.30 ч) доставка или прибиране на автомобила на летище Бургас се таксува по 5 Евро, а извън работно време 10 Евро в едната посока. Допълнителна такса до летище Варна в една посока – 40 Евро и до летище София – 100 Евро в една посока.
Такса за доставка или приемане на автомобила до 2 часа извън работно време -10 Евро, над 2 часа – 20 Евро.

 

Допълнителен шофьор – Такса от 10 Евро се начислява за всеки допълнителен шофьор за целия период на наема. Членовете на едно семейство не заплащат тази такса.

 

Шофиране зад граница – Автомобилите на „Империал тур“ не могат да напускат пределите на Р България.

 

Пътни такси – Всички глоби, актове и други санкции, получени при нарушаване на закона за движение по пътищата на Р България, по време на наемния период се заплащат единствено от наемателя. Отговорност на наемателя: В случай на пътнотранспортно произшествие наемателят е длъжен да уведоми незабавно органите на пътна полиция и да изиска съставянето на протокол за вината, причините и повредите, който трябва да представи на наемодателя. Без протокол от Пътна полиция, наемателят заплаща 100 % щетите по автомобила. При произшествие по вина на наемателя, отговорността му е в размер на три наемни дни на автомобила. Ако наемателят е шофирал под влияние на алкохол или опиати и е причинил щети по автомобила, той заплаща 100 % тяхната стойност. При загуба на тасове, регистрационни табели или документи, комплект ключове с аларма, както и панел на СD плеър, наемателят е длъжен да заплати тяхната стойност.
Наемодателят не носи отговорност при частична, трайна загуба на трудоспособност или смърт на шофьора или пътниците в автомобила при пътнотранспортно произшествие или друг инцидент с наетия автомобил по време на наемния период.